Kaal HSI-methode Sophie Hilbrand
September 29, 2016

Afgelopen dinsdag 27 september stond de gehele aflevering van Sophie in de Kreukels in het thema van kaalheid. En zo ook kwamen ze langs bij Hair Science Institute voor wat advies!

Kaalheid blijkt voor veel mannen de achilleshiel als het gaat om hun uiterlijk. Onderzoek laat zien dat 75% van de mannen onzekerder wordt als ze kaal worden en dat deze onzekerheid al bestaat sinds de Romeinse keizers, die zich nog liever met toupet of comb-over dan kaal lieten afbeelden. Ook al wordt er tegenwoordig steeds meer en openlijker over gesproken, kaalheid is nog steeds een taboe. Een onderwerp waarmee mannen moeite hebben om over te praten, en zeker om ervoor uit te komen dat je er iets tegen gedaan hebt.

Eigenlijk vreemd, want in de uitzending wordt door een bioloog uitgelegd dat in de oudheid vrouwen bij een kalende man dachten, die is oud, dus heeft hij goede genen en zullen onze kinderen ook oud worden. Dat zou de aantrekkelijkheid van rijpere, kalende mannen verklaren. Aantrekkelijk of niet, voor degene die problemen heeft met kaal worden is het een groot en onderschat probleem, zegt een psycho-dermatoloog, dat kan leiden tot sociale vermijding, een laag zelfbeeld en zelfs depressiviteit.

Dankzij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haartransplantatie is er steeds meer mogelijk en gloort er dus ook meer hoop. In deze aflevering wordt aan niemand minder dan onze dokter Coen Gho de vraag gesteld wat er mogelijk is op dit gebied. Er is veel onderzoek gaande en de verwachting is dat er in de toekomst veel mogelijk gaat zijn, van meer haar tot haar met andere eigenschappen, legt hij uit. Nu is het al mogelijk haren te transplanteren zonder dat de haren in het donorgebied verloren gaan.

Dr. Gho legt uit dat op dit moment eigenlijk dé beste aanpak is om je kaalheid voor te zijn en de voortschrijding bij te houden. Dus al in een heel vroeg stadium komen, haren laten transplanteren naar de dunner wordende zones, twee weken in Europa sightseeing met een lekker kort kapsel en vrolijk weer naar huis, niemand die iets opvalt. Maar als je het niet hoeft te verstoppen kan je eigenlijk in elk stadium van haarverlies een haartransplantatie laten doen.

Wil je meer weten over haarstamceltransplantatie en de mogelijkheden die deze unieke behandeling kan bieden?

Klik hier voor een vrijblijvend consult!