Haartransplantatie bij jongeren met HSI-methode
July 10, 2017

Is haartransplantatie de meest geschikte oplossing om haarverlies bij jongeren tegen te gaan? Hierbij de mogelijkheden en beperkingen van haartransplantatie bij jongeren.

Sommige jongeren kampen al op jongere leeftijd met vroegtijdig haarverlies. Wij begrijpen dat het soms moeilijk is om haarverlies te accepteren, zeker bij jongeren.. Veel van onze patiënten vragen dan ook een vrijblijvend consult aan om onze expertise te raadplegen. Onze ervaring leert echter dat een haartransplantatie niet niet altijd de beste oplossing is bij jongeren. Afhankelijk van de situatie raden wij soms aan te wachten met een haartransplantatie. Er zijn namelijk een aantal medische en cosmetische redenen waarom het vaak niet verstandig is om op jonge leeftijd een haartransplantatie uit te voeren.

Verwachtingen

De verwachtingen en de hoop op een goed resultaat zijn bij ieder van onze patiënten hoog. Toch zien wij dat deze verwachtingen bij jongeren vaak nog hoger liggen. Een volle haardos of een haarlijn van een paar jaar geleden, is vaak de verwachting. Wij proberen altijd verwachtingen te scheppen die gebaseerd zijn op onderzoek, de persoonlijke situatie en onze 30 jaar ervaring. Gezien het feit dat het doel van een haartransplantatie een zo natuurlijk ogend resultaat is, niet alleen voor de huidige situatie, maar ook voor de toekomst, is het vaak niet realistisch om de haardos of haarlijn van die foto van 2 jaar terug te verwachten. Onze artsen zullen u ook uitleggen aan de hand van onderzoek, ervaring en resultaten wat de mogelijkheden en beperkingen zijn.. Belangrijker nog, ze zullen u wel inlichten over het meest waarschijnlijke resultaat. Een goede verwachting van de behandeling helpt vaak met teleurstelling en zorgt voor een goed gevoel zowel voor u als voor ons.

Een natuurlijk resultaat

Onze artsen bij Hair Science Institute vinden het belangrijk dat het resultaat er natuurlijk uit komt te zien. U vindt dat vast ook! U kunt genoeg haren op uw hoofd hebben maar als dit er niet natuurlijk oogt zult u niet met een tevreden gevoel over straat lopen. Wanneer men een haartransplantatie ondergaat is het daarom belangrijk dat het resultaat niet alleen nu maar ook over 5, 10 of 20 jaar nog natuurlijk oogt. Daarom moet men altijd voorzichtig zijn met het maken van een nieuwe haarlijn op jonge leeftijd. De huidige en gewenste haarlijn is meestal niet de natuurlijk haarlijn op bijvoorbeeld 50-jarige leeftijd. Onze artsen geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies omtrent de mogelijkheden in uw situatie..

HaarStamcel Transplantatie® vs. Standaardtechnieken.

Bij haartransplantaties volgens de traditionele technieken verlies men haar uit het donorgebied. Er vindt geen hergroei plaats en men heeft altijd een blijvend litteken. U moet zichzelf goed afvragen of u dit op een jonge leeftijd zou willen. Door deze techniek kunnen er ook maar een beperkt aantal grafts teruggeplaatst worden. Wanneer u op jonge leeftijd al kampt met haarverlies is de kans heel groot dat u uiteindelijk veel kaler wordt. Dit zou betekenen dat op latere leeftijd geen mogelijkheid meer is tot een haartransplantatie en u dus met een onnatuurlijke haarstijl zit.

HaarStemcel Transplantatie®, een techniek die alleen toegepast wordt door Hair Science Institute, laat door zijn unieke techniek veel meer haarweefsel achter in het donorgebied. Vanzelfsprekend maakt dit de kans op hergroei in het donorgebied vele malen groter. Hierdoor kan het donorgebied op een latere leeftijd nog een keer gebruikt worden. Andere voordelen zijn de afwezigheid van littekens, een betere en snellere genezing en de mogelijkheid om een hogere haardichtheid te bereiken, omdat we de grafts dichter bij elkaar kunnen plaatsen. Zo kunt u op latere leeftijd ook nog gebruik maken van een tweede behandeling om uw natuurlijke haarstijl te behouden en dus een onnatuurlijke haarstijl te voorkomen.

Voorlichting

Onze patiënten, vooral onze jongere patiënten, goed informeren betreffende de mogelijkheden van haartransplantatie vinden wij daarom enorm belangrijk. Bij ons is iedereen welkom voor een vrijblijvend consult met een van onze artsen. Hierin geven wij graag antwoord op iedere vraag en geven wij duidelijk uitleg over niet alleen de mogelijkheden maar ook beperkingen van een haartransplantatie.

Behandelen of niet?

Dat hangt af van uw persoonlijke situatie. Wel kunnen wij stellen dat onze unieke HaarStamcel methode meer geschikt is voor een haartransplantatie op jongere leeftijd dan de standaard technieken. U kunt telefonisch contact met ons opnemen om uw opties te doorlopen of een vrijblijvende afspraak maken zodat de arts uw situatie gelijk kan beoordelen. Een zo natuurlijk mogelijk ogend resultaat van uw haar of haargrens na de behandeling is waar wij naar streven. Samen met u maken we dit mogelijk. U kunt uw gegevens invullen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Heeft u ondertussen nog vragen kunt u bellen met onze klinieken of een mail sturen naar: info@hasci.com.