Veel gestelde vragen over een haartransplantatie
July 18, 2017

Welke vragen krijgen onze artsen?

Onze artsen krijgen tijdens de consulten natuurlijk veel vragen over de behandeling, de nazorg en het resultaat. Het doel van een consult is het beantwoorden van al uw vragen die u heeft over het ondergaan van een haartransplantatie. Wij hebben onze artsen gevraagd naar de meest gestelde vragen die ze van patiënten krijgen tijdens een consult.

1. Hoe ziet een behandeling bij jullie eruit?

Een behandeling bij Hair Science Institute duurt vrijwel altijd een hele dag. ’s Ochtends wordt u ontvangen en begeleiden we u naar de behandelkamer. Wist u dat u iemand mee mag nemen? Tijdens de behandeling mag deze persoon bij u blijven als gezelschap. Tijdens het eerste gedeelte van de dag beginnen we met de extractie van de grafts, ze worden als het ware geoogst. Gedurende dit gedeelte ligt u op uw buik.
De behandeling wordt daarna kort onderbroken voor een door ons verzorgde en uitgebreide lunch. Na de lunch begint de arts met het ‘maken van de gaatjes’ om de grafts terug te plaatsen. Daarna plaatsen we de grafts terug. Tijdens de hele behandeling bent u in de gelegenheid om pauzes in te lassen, maar uiteraard denken we aan uw comfort. Zo is het mogelijk om tijdens de behandeling films of series te kijken.

2. Hoe lang zie je de gevolgen van de behandeling?

Uiteraard ziet u na de behandeling korstjes ontstaan in het behandelde gebied. Doordat de HSI-methode met een kleinere naald wordt uitgevoerd dan de reguliere FUE-techniek zijn de wondjes die achterblijven aanzienlijk kleiner dan bij andere behandelingen. Vier dagen na uw behandeling mag u uw haren weer gewoon wassen, ervaring leert dat hierna nauwelijks nog zichtbare tekenen zijn. Binnen een 7 tot 10 dagen zijn alle gevolgen van de behandeling verdwenen.

3. Mag ik na de behandeling weer alles doen?

Op een aantal uitzonderingen na kunt u na uw behandeling uw dagelijkse activiteiten gewoon weer oppakken. Autorijden is geen probleem, u krijgt tijdens de behandeling namelijk geen medicatie die uw rijvaardigheid beïnvloedt. Zo is het ook geen probleem om te vliegen vlak na uw behandeling. Vliegt u naar een zonnige bestemming? Wacht dan wel tot de korstjes zijn verdwenen voordat u de zon in gaat. Echter wees voorzichtig met fel zonlicht aangezien de huid nog zeer kwetsbaar is.
Het enige dat we u echt afraden in de eerste twee weken na de behandeling is zware lichamelijke inspanning, in deze periode worden namelijk nieuwe bloedvaatjes gevormd. Heeft u een actief beroep? Bespreek dan met uw werkgever hoe u de inspanning tijdelijk kunt verlagen of ontwijken. Probeer sporten tijdens deze periode ook te vermijden.

4. Doet de behandeling pijn?

Uw comfort tijdens de behandeling is één van onze prioriteiten, daarom doet een behandeling bij ons nagenoeg geen pijn, Coen Gho heeft een nieuwe techniek ontwikkeld die zorgt voor een effectieve plaatselijke verdoving die vrijwel pijnloos is. Deze vorm van pijnbestrijding beïnvloedt alleen het behandelde gebied, waardoor u ook daarna geen klachten overhoudt aan de verdoving.

5. Welk resultaat mag ik verwachten?

Dit is natuurlijk altijd de moeilijkste vraag, want de patiënt is in deze som de grootste factor. Daarom kunnen onze artsen hier pas echt antwoord op geven als ze hebben gekeken naar uw haargroei, hoofd en de dikte van uw haar. Mocht uw persoonlijke situatie niet optimaal zijn voor behandeling, dan wordt dit ook met u besproken.
In principe stellen we dat alle getransplanteerde haren aanslaan, echter zijn in hun eerste dagen de grafts het meest kwetsbaar. Dit is dan ook bepalend voor het succes van de behandeling. Wees gerust: na uw behandeling geven wij u voldoende tips mee om te zorgen dat we het gewenste resultaat samen behalen. In de periode na de behandeling houden we nauw contact om het resultaat in de gaten te houden..

Bovenstaande vragen zijn vragen die bij vrijwel elk consult gesteld worden, maar uiteindelijk is een consult en behandeling bij Hair Science Institute een heel persoonlijk proces. Mocht u nog vragen of wilt u een vrijblijvend consult boeken om verdere vragen persoonlijk te stellen? Vul uw gegevens dan in op onze contactpagina, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Heeft u nog andere vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op telefoonnummer:+31 (0)20 575 2330 voor onze kliniek in Amsterdam of+31 (0)43 601 8101 voor onze kliniek in Maastricht